Εpimedium – Επιμήδιο και 6 μεγάλα οφέλη για την υγεία των γυναικών


Εpimedium – Επιμήδιο και 6 μεγάλα οφέλη για την υγεία των γυναικών

Ερευνητές σε όλο τον κόσμο, έχουν αναφερθεί ειδικά για τη δραστική αντιοξειδωτική δραστηριότητα του epimedium – επιμήδιο. Πιστεύεται ότι βοηθά στη ρύθμιση της ορμονικής λειτουργίας, προστατεύει την καρδιά, διατηρεί την υγεία του εγκεφάλου και εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αντιγηραντικές και ενεργοποιητικές του ιδιότητες, όπως και αύξηση στη λίμπιντο. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν epimedium – επιμήδιο, μπορεί να έχουν τα ακόλουθα οφέλη για την υγεία.


1. Γηράσκω με χάρη.

Πολλά φάρμακα και καλλυντικά υπόσχονται θαυμαστά αποτελέσματα, συνδέοντας την πελατειακή τους βάση με στόχο τον παράλογο φόβο τους για τη φυσική διαδικασία γήρανσης. Ερευνητές έχουν παρατηρήσει σημαντικά οφέλη από το epimedium – επιμήδιο στις γυναίκες, με μία μελέτη να παρατηρεί την ικανότητά του να επανενεργοποιεί τους μεταβολίτες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η καρνοσίνη, τα νουκλεοτίδια και τα αμινοξέα σε νεότερα επίπεδα. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. παρουσιάζουν αυτή τη δραστηριότητα προστατεύοντας το σώμα από τη γήρανση, με την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

2. Διεγείρει τη Libido 

Πιστεύετε ότι ο όρος «Horny Goat Weed», δηλαδή "Βότανο του Βαρβάτου Τράγου", τυχαίως πήρε το όνομά του; Για τις γυναίκες, το epimedium – επιμήδιο μπορεί να προσφέρει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την τόνωση της λίμπιντο και τη μείωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Αν και το βότανο είναι δημοφιλές κυρίως στο αρσενικό πλήθος, οι κυρίες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι το epimedium – επιμήδιο, παρέχει επίσης ισχυρές σεξουαλικές ιδιότητες στο γυναικείο πληθυσμό. Το epimedium – επιμήδιο αυξάνει τη ροή του αίματος - βασικό συστατικό της σεξουαλικής επιθυμίας, και προωθεί επίσης αλκαλοειδή και φυτικές στερόλες που έχουν παρόμοιες δράσεις με την τεστοστερόνη.

Παρόλο που η τεστοστερόνη συχνά θεωρείται αρσενική ορμόνη, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παράγουν αυτή τη σημαντική ορμόνη, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

3. Ορμονική ισορροπία.

Το epimedium – επιμήδιο εξισορροπεί φυσικά τη λειτουργία των ορμονών χωρίς να αποτελεί πραγματική ορμόνη. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τις γυναίκες που βιώνουν ορμονικέςδιακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου ή της εμμηνόπαυσης. Το βότανο μπορεί επίσης να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης επικίνδυνων παρενεργειών που σχετίζονται με πολλές ορμονοθεραπείες.

4. Βελτίωση και απαλλαγή από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Το epimedium – επιμήδιο μπορεί να ενθαρρύνει την ισορροπημένη αναλογία -επίπεδα οιστρογόνου και οιστραδιόλης στις γυναίκες, προσφέροντας ευεργετικό αποτέλεσμα στα άτομα με εμμηνόπαυση. Σε πλαίσιο μελέτης οι ερευνητές, συγκρίνανε σε πειραματόζωα το εκχύλισμα epimedium, μ’ ένα κοινό φάρμακο για την εμμηνόπαυση. Διαπίστωσαν ότι η βιοδραστικότητα ήταν αυξημένη περισσότερο και από ένα συμβατικό φάρμακο της εμμηνόπαυσης. Περαιτέρω δοκιμές είναι απαραίτητες για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε εάν αυτά τα ίδια αποτελέσματα μπορούν να αναπαραχθούν στον άνθρωπο.

5. Προάγει την σκελετική υγεία

Η έρευνα μέχρι σήμερα δείχνει ότι η ικαριίνη του epimedium – επιμήδιο, μπορεί να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Μια μελέτη διαπίστωσε σημαντική διαφορά στην υγεία των οστών μεταξύ μιας ομάδας γυναικών που έλαβαν epimedium – επιμήδιο από την άλλη ομάδα που έλαβε placebo (εικονικό φάρμακο).

6. Καταπραΰνει τις «τραυματισμένες» αρθρώσεις.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική συχνά χρησιμοποιεί το epimedium – επιμήδιο ως φυσική θεραπεία για την κοινή ενόχληση-πόνους αρθρώσεων, μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής ενός ατόμου. ¨Έρευνες σε πειραματόζωα, υποστηρίζουν την παραδοσιακή εφαρμογή ενάντια στην πάθηση.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ το epimedium macun; Ενημερώστε μας, σχετικά με το προϊόν και τις εμπειρίες σας, στα σχόλια!
 

Άρθρο του Dr. Edward Group DC, NP, DACBN, DCBCN, DABFM
Published on July 16, 2014, Last Updated on February 27, 2015
Μετάφραση: http://epimediummacun-greece.blogspot.gr
Πηγή:globalhealingcenter.com/about/dr-group
 

Comments

Animal said…
Μπορούν να το πάρουν και γυναίκες δηλαδη;
@ Animal

Ναι, μάλιστα, ήδη υπάρχουν γυναίκες που το χρησιμοποιούν!
Anonymous said…
Θα μας πιούνε το αίμα ρεεεε
@Anonymous

Xα, χα, ναι θα μπορούσε να γίνει και αυτό!!

Total Pageviews