Βάμμα βοτάνων χρήση

Βάμμα βοτάνων χρήση


 


Το βάμμα είναι ένα υγρό παρασκεύασμα, μέσα στο οποίο υπάρχουν σε υψηλή συγκέντρωση οι ουσίες ενός ή και περισσοτέρων βοτάνων.

Η βάση που χρησιμοποιείται (φυσικό απόσταγμα αλκοόλης) δεν λειτουργεί απλώς σαν διαλύτης, αλλά και σαν συντηρητικό των συστατικών των βοτάνων, που υπάρχουν μέσα στο βάμμα.

Το αλκοολούχο εκχύλισμα είναι η πλέον διαδεδομένη βάση εκχύλισης.

Η περιεκτικότητα της αλκοόλης βοηθά έως ένα βαθμό, στην καταστροφή παθογόνων οργανισμών που μπορεί να βρίσκονται στο αποξηραμένο βότανο.





 Βάμμα βοτάνων χρήση

Σταγονόμετρο (επίσης γνωστό ως πιπέττα Παστέρ)
Τα βάμματα συνήθως λαμβάνονται από το σταγονόμετρο (επίσης γνωστό ως πιπέττα). Ονομάζεται και πιπέττα Παστέρ (από τον Γάλλο χημικό και μικροβιολόγο Λουί Ζαν Παστέρ), ο οποίος το χρησιμοποίησε σε μεγάλο βαθμό στα πειράματά του.

Το σταγονόμετρο αποτελείται από έναν λεπτό γυάλινο σωλήνα, ο οποίος καταλήγει σε στενή οπή από την οποία, στάζει το υγρό εκχύλισμα.

Αυτές είναι, κάποιες πρώτες πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης ενός βάμματος:

Μην αγγίζετε το σταγονόμετρο από γυαλί σε κανένα μέρος του στόματος, μην πίνετε από το σωλήνα του (που μπορεί να σπάσει και στο στόμα σας), μην το αγγίζετε με τα χέρια σας, μην τον αφήνετε επάνω σε πάγκους ή οπουδήποτε μπορεί να μολυνθεί από μικρόβια και με τη σειρά του τη φιάλη.

Αποθηκεύεστε τα βάμματα και όλα τα βότανα σας σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Τα βάμματα με βάση το αλκοόλ έχουν σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής, εάν αποθηκεύονται σε δροσερό, σκοτεινό σημείο. Η ψύξη δεν είναι απαραίτητη.

Για τη συχνότητα, λάβετε υπόψη την ηλικία, την ατομική περίπτωση και φυσικά συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τρόπος Χρήσης:

Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση.

Κατόπιν μπορείτε να πάρετε το βάμμα – σταγόνες απευθείας κάτω από τη γλώσσα, ώστε να εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος άμεσα.

Επίσης θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού, για περισσότερη ευκολία.

Μπορεί επίσης να αραιωθεί σε μικρή ποσότητα νερού – ανακατέψτε και πιείτε γρήγορα.

Μπορείτε να ζεστάνετε το νερό (όχι καυτό) πρώτα, πριν προσθέσετε τα βάμμα.
Η υπερβολική θέρμανση των βοτάνων μπορεί να σκοτώσει ή να αποδυναμώσει τα υγιή οφέλη τους.

Εάν, πριν τη χρήση, θερμάνουμε σταγόνες βάμματος με λίγο νερό, ένα μεγάλο μέρος της αλκοόλης εξατμίζεται και γίνεται προσιτό ακόμη και σε ανθρώπους με ευαισθησία στο αλκοόλ.

Καλό θα ήταν να μην γίνεται χρήση γαλακτοκομικών, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά τη χρήση (οδηγίες που ακολουθούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).

Έχετε δοκιμάσει ποτέ Βάμμα Εpimedium; Ενημερώστε μας σχετικά με οποιοδήποτε προϊόν του εμπορίου και τις εμπειρίες σας, στα σχόλια!

Comments

Total Pageviews