Φάρμακα που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή

Φάρμακα που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή


 


Χαμηλα επίπεδα τεστοστερόνης
Η υπέρταση αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την πρόκληση στυτικής δυσλειτουργίας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι και πολλά αντιυπερτασικά φάρμακα συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διουρητικών, έχουν ενοχοποιηθεί τόσο για μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, όσο και για διαταραχή της στυτικής λειτουργίας.

Mερικά αντιαρρυθμικά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τόσο τη libido, όσο και την λειτουργία της στύσης.

Aντιανδρογόνα και ορισμένα ορμονικά φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται στην θεραπεία ουρολογικών παθήσεων, τη προστασία του καρκίνου του προστάτη, αλλά και του καρκίνου του στήθους,



Αντισταμινικά και αποσυμφορητικά μύτης, ακόμη και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αντιλιπιδιαμικά, μυοχαλαρωτικά κ.α. τα οποία είναι δυνατόν να προκαλέσουν σεξουαλικές διαταραχές.

Αντικαταθλιπτικά - τα οποία προκαλούν καθυστερημένη εκσπερμάτιση και ορισμένους α-αναστολείς (χρησιμοποιούνται στην υπερπλασία του προστάτη) που προκαλούν παλίνδρομη εκσπερμάτιση (το σπέρμα αντί για την ουρήθρα κατευθύνεται στην ουροδόχο κύστη), αντιεπιληπτικά, φάρμακα για Πάρκινσον και αντιψυχωσικά.

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και του έλκους του στομαχιού. 

Ακόμη και φάρμακα για την τριχόπτωση έχουν κατηγορηθεί ότι μειώνουν τη λίμπιντο και υποβαθμίζουν την ποιότητα του σπέρματος.

Πηγές άρθρου:
Κωνσταντίνος Ρόκκας, Χειρούργος Ουρολόγος-Ανδρολόγος.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έχετε δοκιμάσει ποτέ epimedium; Ενημερώστε μας σχετικά με οποιοδήποτε προϊόν του εμπορίου και τις εμπειρίες σας, στα σχόλια!



 



Comments

Total Pageviews