Τι είναι το epimedium;

Τι είναι το epimedium;


 



To Epimedium - Επιμήδιο γνωστό και ως horny goat weed, barrenwort, bishop's hat, fairy wings και yin yang huo.

Είναι ένα γένος των ανθοφόρων φυτών της οικογένειας Berberidaceae.
Η πλειοψηφία των ειδών που βρίσκεται ενδημικά στην Κίνα , με μικρότερους αριθμούς και σε άλλα μέρη της Ασίας και μερικά στη Μεσόγειο.






Το epimedium περιέχει ικαριίνη, που αποτελεί και τη κύρια δραστική ουσία του φυτού, η οποία δράση του ανακαλύφτηκε, όταν διαπιστώθηκε η αλλαγή στη συμπεριφορά των ζώων που είχαν βοσκήσει τα φύλλα του...εξού και στα αγγλικά ονομάζεται Horny Goat Weed, δηλαδή "Βότανο του Βαρβάτου Τράγου".

Στη μηνιαία έκδοση της Αμερι­κανικής Ένωσης Χημικών (Αmerican Chemical Association), που κυκλοφόρησε μόλις στις 24 Οκτωβρίου,­ δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Mario Dell’ Agli, για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας που έχει η ικαριίνη, η δραστική ουσία του φυτού Epimedium, η οποία κατά τους ερευνητές έχει σοβαρές πιθανότητες να αποτελέσει τη βάση ενός νέου σκευάσματος που θα ανταγωνιστεί , τη χημική δραστική ουσία του γνωστού μπλε χαπιού.

Αυτό το βότανο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα για την ενίσχυση της σεξουαλικής εμπειρίας. Μπορεί να βοηθήσει τη στυτική λειτουργία, τη σεξουαλική ορμή, καθώς και την αντοχή. Η αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, καθώς και του μονοξείδιου του αζώτου ενισχύει τη ροή του αίματος και σίγουρα τονώνει τη σεξουαλική ζωή.

Η ικαριίνη αυξάνει την ποσότητα του νιτρικού οξειδίου στο σώμα χαλαρώνοντας τους λείους μυς, δρώντας αγγειοδιασταλτικά, διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύοντας τη ροή του αίματος ιδιαίτερα στο πέος.

Στη Κίνα χρησιμοποιείται κυρίως ως αφροδισιακό και τονωτικό της ενδογενούς παραγωγής τεστοστερόνης, ως ενεργειακό και κατά της χρόνιας κόπωσης.

Στο δυτικό κόσμο είναι δημοφιλές, ως ισχυρό τονωτικό της λίμπιντο. Βελτιώνει τη στυτική λειτουργία στους άνδρες, αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης και αποβάλλοντας το στρες, ενώ ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου στις γυναίκες.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το Epimedium έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με αυτά του μπλέ χαπιού, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες (εξάψεις, πονοκεφάλους κ.ά.).

Έχετε δοκιμάσει ποτέ το epimedium macun; Ενημερώστε μας, σχετικά με το προϊόν και τις εμπειρίες σας, στα σχόλια!

Πηγή φωτο : wikipedia.org

Comments

Total Pageviews