Εpimedium, επισκόπηση.

Εpimedium, επισκόπηση


 


Το epimedium- Ελληνικά- επιμήδιο, είναι ένα βότανο, του οποίου τα φύλλα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία φαρμάκων. Περισσότερα από 15 είδη είναι γνωστά ως "yin yang huo" στην κινεζική ιατρική.








Epimedium, xρήσεις
Το epimedium αλλιώς και Horny Goat Weed, χρησιμοποιείται* για αδύναμη πλάτη-μέση και γόνατα, πόνο στις αρθρώσεις, οστεοαρθρίτιδα, πνευματική και σωματική κόπωση, απώλεια μνήμης, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή νόσο, βρογχίτιδα, ηπατική νόσο, HIV / AIDS, πολιομυελίτιδα, Λοιμώξεις της καρδιάς, απώλεια οστικής μάζας μετά την εμμηνόπαυση, αδύναμα οστά (οστεοπόρωση) και ως τονωτικό.
Κάποιοι άνδρες χρησιμοποιούν το epimedium- Ελληνικά- επιμήδιο, για προβλήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας (ED) και της ακούσιας εκσπερμάτωσης. Χρησιμοποιείται επίσης για να διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία.

Epimedium, πως λειτουργεί.
Το epimedium περιέχει χημικές ουσίες, που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ροής του αίματος και στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας.
Περιέχει επίσης φυτοοιστρογόνα, χημικές ουσίες που δρουν κάπως όπως η γυναικεία ορμόνη οιστρογόνο, που μπορεί να μειώσει την οστική απώλεια σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Epimedium, παρενέργειες και ασφάλεια

Το εκχύλισμα epimedium είναι ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΕΣ, όταν λαμβάνεται από το στόμα, κατάλληλα.
Ένα συγκεκριμένο εκχύλισμα epimedium  που περιέχει φυτοοιστρογόνα έχει ληφθεί από το στόμα για διάστημα έως 2 ετών. Επίσης, ένα διαφορετικό εκχύλισμα epimedium που περιέχει icariin, έχει ληφθεί από το στόμα  έως και 6 μήνες.
Ωστόσο όμως, ορισμένοι τύποι epimedium είναι επίφοβοι όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή σε υψηλές δόσεις. Η μακροχρόνια χρήση αυτών των άλλων μορφών, μπορεί να προκαλέσει ζάλη, εμετό, ξηροστομία, δίψα και ρινορραγία. Λαμβάνοντας μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκληθούν σπασμοί και σοβαρά προβλήματα αναπνοής.

Μια καρδιακή αρρυθμία έχει επίσης αναφερθεί σε έναν άνδρα που έλαβε epimedium σε ένα εμπορικό προϊόν που το χρησιμοποίησε για σεξουαλική τόνωση.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ένα συγκεκριμένο εμπορικό προϊόν πολλαπλών συστατικών (Enzyte της Berkeley Premium Nutraceuticals) που περιείχε epimedium, προκάλεσε μη φυσιολογικούς καρδιακούς παλμούς όταν μετρήθηκε με ηλεκτροκαρδιογράφημα-καρδιακή αρρυθμία. Ωστόσο, δεδομένου ότι το προϊόν αυτό περιείχε πολλαπλά συστατικά, δεν είναι σαφές εάν αυτά τα αποτελέσματα προκλήθηκαν από epimedium ή τα άλλα του συστατικά.
Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις:

Εγκυμοσύνη και θηλασμός:
Το epimedium είναι επίφοβο όταν λαμβάνεται από το στόμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχει μια ανησυχία ότι μπορεί να βλάψει το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για την χρήση του κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Μείνετε στην ασφαλή πλευρά και αποφύγετε τη χρήση.

Διαταραχές αιμορραγίας:
Το epimedium επιβραδύνει την πήξη του αίματος και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν αυτό αποτελεί μεγάλη ανησυχία. Θεωρητικά, η λήψη του ίσως επιδεινώσει τις αιμορραγικές διαταραχές.

Ορμονικές ευαισθησίες-καρκίνοι και παθήσεις:
Το epimedium δρα σαν οιστρογόνο και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων σε μερικές γυναίκες. Ίσως επηρεάζει αρνητικά καταστάσεις, όπως ο καρκίνος του μαστού και της μήτρας.

Χαμηλή αρτηριακή πίεση:
Το epimedium πιθανώς να μειώνει την αρτηριακή πίεση. Σε άτομα που έχουν ήδη χαμηλή αρτηριακή πίεση, πιθανώς να μειώσει την αρτηριακή πίεση πολύ χαμηλά και να αυξήσει τον κίνδυνο λιποθυμίας.

Χειρουργική:
Το epimedium επιβραδύνει την πήξη του αίματος και πιθανώς να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Αλληλεπιδράσεις
Μέτρια Αλληλεπίδραση - Να είστε προσεκτικοί με τους παρακάτω συνδυασμούς

Τα φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση (αντιυπερτασικά φάρμακα) αλληλεπιδρούν με το epimedium. Το epimedium φαίνεται να μειώνει την αρτηριακή πίεση. Λαμβάνοντας το μαζί με φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση,  πιθανώς να μειώσει την αρτηριακή πίεση πολύ χαμηλά.
Κάποια από αυτά είναι τα καπτοπρίλη (Capoten), εναλαπρίλη (Vasotec), λοσαρτάνη (Cozaar), βαλσαρτάνη (Diovan), διλτιαζέμη (Cardizem), αμλοδιπίνη (Norvasc), υδροχλωροθειαζίδη (HydroDiuril), φουροσεμίδη (Lasix).

Τα φάρμακα που επιβραδύνουν την πήξη του αίματος (αντιπηκτικά /αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα) αλληλεπιδρούν με το epimedium. Πιθανώς να επιβραδύνει την πήξη του αίματος και να αυξήσει τις πιθανότητες αιμορραγίας.
Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν την ασπιρίνη, κλοπιδογρέλη (Plavix), δικλοφενάκη (Voltaren, Cataflam κ.ά.), ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin κ.ά.), ναπροξένη (Anaprox, Naprosyn κ.ά), Ηπαρίνη, βαρφαρίνη (Coumadin) και άλλα.

Εpimedium, δοσολογία

Η δοσολογία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία του χρήστη και αρκετές άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό κατάλληλης κλίμακας δόσεων. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά-φυτικά προϊόντα δεν είναι απαραίτητα πάντα ασφαλή και οι δοσολογίες μπορεί να είναι σημαντικές. Φροντίστε να ακολουθήτε τις σχετικές οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν το χρησιμοποιήσετε.

epimedium macun δοσολογία:
Με άδειο στομάχι, καταναλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού 1-2 ώρες πριν από την έντονη σωματική δραστηριότητα ή την ερωτική επαφή.
Ενδείκνυται για κατανάλωση έως τρεις φορές (τρία κουταλάκια του γλυκού) την εβδομάδα.
Η διάρκεια της δράσης κυμαίνεται έως και 48 ώρες!
Τα 240 γρ. ισοδυναμούν με 30 δόσεις περίπου.

* Ανεπαρκείς αποδείξεις

Έχετε δοκιμάσει ποτέ το epimedium macun; Ενημερώστε μας, σχετικά με το προϊόν και τις εμπειρίες σας, στα σχόλια!


Πηγή: www.webmd.com

Comments

Total Pageviews